5 tips før du skaffer deg hund


Det er mye man burde tenke på før man skaffer seg hund. Å ha hund er mye ansvar og man må virkelig tenke seg om før man skaffer seg dyr. Det ikke bare er å hive ut om man ikke vil ha det lenger. Det er et levende vesen.

 

 

1. Har du tid til hunden?

Mange skaffer seg dyr før de tenker over hvor mye de faktisk er borte. Med hund blir man ganske bunden til å være hjemme, eller at du må ha anledning til å ha med hunden dit du skal. Det er ikke ok å skaffe seg hund å så skal den være alene mesteparten av tiden, da kan heller noen som har bedre tid få gleden av å ha en venn for livet.

 

2. Du må ha tid til turer
Når du skaffer deg hund er det ingen unnskyldning til å la være å gå tur. Du må regne med å stå ute med hunden i storm og drittvær, til og med klokken 4 på natten. Må hunden på do, så må hunden på do. Tenk deg selv hvor vondt det er å holde seg i lengden.3. Har du råd til å ha hund?
Tro det eller ei, men det dyreste er ikke kjøpet av selve hunden men alt som kommer etterpå. Hunden skal ha godt nok för, utstyr, vaksiner og forsikring. Om man ikke har forsikring blir det veldig dyrt med dyrlege om noe uventet skjer og om hunden trenger behandling.

 

4. Trening
Hunden må trenes opp til å gå på toalettet ute blant annet. Han/hun må også bli sosialisert og trene på kommandoer. Hunder synes at det er gøy å lære så lenge det bli gjort på rette måten. Gjør det gøy for hunden og lær gjennom ros og godbiter istedet for kjeft. Da får du en mindre engstelig hund.

 

5.Omplasseringshund?
Vurder sterkt å adoptere en hund fra dyrebeskyttelsen. De tar seg av vaksiner og kursing på både deg og hunden. Hunder som er hos dyrebeskyttelsen trenger sårt et hjem med kjærlighet om omsorg. Valper hos oppdrettere er nesten garantert et hjem, det er ikke de hos dyrebeskyttelsen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentarLena Akerø. 21 år fra Ålesund. Musikk, kosthold og hudpleie i mitt hjerte.

For kontakt:
95lenabrune@gmail.no

gratisdesign av Tonjemt
hits ♡ Design av Tonjemt ♡