Hadde du hatt energi til å gå på jobb om du hadde hatt en løve i huset?


Hadde du det? Om du hver dag måtte liste deg på tå for å unngå fare. Å gå rundt i konstant frykt av den minste lyd fordi du tror at nå, nå kommer du til å bli drept og spist. Søvnen kan du også drite langt i, for hvem klarer vel å sove når man kan dø hvert øyeblikk? Om du ikke kan gjøre noe for å bli kvitt denne løven, iallefall ikke på en god stund. Du kan ikke gjøre noe annet enn å vente på at den forlater huset en dag. Tror ikke du at du hadde blitt sliten? Tror du at det hadde vert lett å bare ta seg sammen å komme seg på jobb? Å ja forresten, den følger etter deg dit også, og ligger å jakter på deg.

Dette er noe som kan sammenlignes med å ha sterk angst. Så klart, så er jo det ikke noen reel fare. Men for kroppen og hodet er det det. Kroppen reagerer som om at det skulle være en stor fare til stede, nesten hele tiden. Når man konstant er på vakt er det ikke noe rart at man blir sliten. Når man går med en så anspent kropp til alle tider sier vel det seg selv?

                                          bilde fra weheartit

Folk må begynne å tenke seg om før de dømmer andre. Det kan være mye du ikke ser. På gode dager kan jo noen være sosial, gå på kjøpesenter. Smilende, positiv. Men når de har dårlige dager ser du dem ikke. Du ser ikke frykten. Frustrasjonen. Du ser ikke kroppen som skjelver av utmattelse når man presser seg. Eller den som gråter etter niende natta på rad uten søvn.

Dette er fordi at de som virkelig sliter med seriøs angst vil ikke at folk skal se eller vite dette. Det er flaut. Så tenk dere godt om før dere slenger med lippa om at alle som går på nav er late navere, for det er mange som har behov for dette. Jeg er for all del enig i at friske og raske mennesker som sier nei til jobb kan havne under denne kategorien. Men mennesker kan se frisk og rask ut på utsiden selv om hver dag kan være en kamp.

 

♥♥

4 kommentarer

Fnaust

18.12.2015 kl.18:20

SÅ enig! Har en løve i huset jeg også! Det er slitsomt, og jeg er ikke lat! Og jeg virker helt frisk når jeg går ut døra!

Jeg likte veldig godt åssen du ordla deg. Løve i huset ja! Bra skrevet!
Veldig godt beskrevet! Mange mennesker mener mye om ting de ikke kan noe om. Det de ikke føler selv finnes ikke!

Madeleine

18.12.2015 kl.18:51

veldig bra beskrevet. har det slik til tider selv. det er ikke en god følelse når de periodene kommer :(

18.12.2015 kl.21:03

det er sant... bra skrevet

Skriv en ny kommentarLena Akerø. 21 år fra Ålesund. Musikk, kosthold og hudpleie i mitt hjerte.

For kontakt:
95lenabrune@gmail.no

gratisdesign av Tonjemt
hits ♡ Design av Tonjemt ♡